Connect with us

Football

Top 11 Feyenoord transfers

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Photo: Stadion Feijenoord

Dit is de top 11 beste uitgaande Feyenoord transfers!

Afgelopen jaren zijn er weinig aangekochte Feyenoord-spelers overgekocht door een andere club, maar wanneer dit wel gebeurt vangt Feyenoord voor sommige spelers grof geld. Hoewel Feyenoord meerdere keren in de geschiedenis last heeft gehad van financiële problemen en daarmee minder spelers met een hoge marktwaarde, heeft Feyenoord toch voor flinke bedragen spelers weten te verkopen. Maar liefst zes spelers vertrokken voor meer dan 10 miljoen naar een andere club. In dit overzicht lees je de top 11 transfers van spelers die bij Feyenoord vertrokken naar een andere club.

Nummer 11: Bruno Martins Indi

Deze Nederlands Portugese centrale verdediger werd in seizoen 14/15 verkocht aan de Portugese club FC Porto. Na het succesvolle WK van 2014 vertrok hij bij Feyenoord terug naar zijn geboorteland. Met deze transfer was, mede vanwege zijn goede scores op het WK, zo’n 7,7 miljoen euro gemoeid. Zijn prestaties bij FC Porto waren echter wat minder. Tegenwoordig zit Bruno Martins Indi veel beter op zijn plek bij Stroke City.

Nummer 10: Jeremiah St. Juste

De inmiddels 24-jarige St. Juste is een van de meest recente spelers die voor een hoog bedrag bij Feyenoord is vertrokken in seizoen 2019 / 2020 vertrok hij naar het Duitse FSV Mainz 05, waar hij tot 2023 een contract heeft. Feyenoord ontving 8 miljoen euro voor de Nederlandse speler, oorspronkelijk afkomstig uit Saint Kitts en Nevis uit het Caraïbische Gebied.

Nummer 9: Julio Cruz

Ruim 20 jaar geleden werd de Argentijns Spaanse voetballer Julio Cruz door Feyenoord verkocht aan FC Bologna uit Italië. Na een paar succesvolle jaren bij Feyenoord als centrumspits werd het tijd voor hem om te vertrekken naar Italië. Daar stond hij bekend als El Jardinero, oftewel de tuinman. In verschillende duels tijdens de Champions League maakte hij indruk toen hij tegen Italiaanse clubs, waaronder Juventus speelde. Feyenoord kreeg 8,2 miljoen euro voor de centrumspits. Sinds 2010 is Julio Ricardo Cruz gestopt met voetballen.

Nummer 8: Tonny Vilhena

Een andere recente transfer is Tonny Vilhena. De centrale middenvelder werd in seizoen 2019 / 2020 verkocht aan Krasnodar in Rusland. Hij kreeg hier een contract tot en met 2024. Hij leverde Feyenoord een mooi rond bedrag van 9 miljoen euro op en staat daarmee op nummer zeven in deze lijst. Zijn spelerswaarde is in zijn tijd bij Krasnodar flink toegenomen, met een piek op zelfs wel 14 miljoen euro. Op dit moment wordt zijn waarde geschat op 10 miljoen door zijn prima prestaties als centrale middenvelder.

Nummer 7: Graziano Pellè

Op nummer 7 vinden we de eerste speler die voor meer dan 10 miljoen euro is verkocht aan een andere club. Het gaat dan om de Italiaanse Graziano Pellè, die in het seizoen 2014 / 2015 verkocht is door Feyenoord. Hij is daarna bij FC Southampton in Engeland gaan spelen. Toen werd er een bedrag van 11 miljoen euro voor hem neergelegd. Inmiddels speelt hij al een tijdje bij Parma Calcio 1913, waar zijn contract in 2021 afloopt. De marktwaarde van de inmiddels 35 jaar oude voetballer is flink gekelderd sinds zijn transfer bij Feyenoord, met een huidige waarde van 650.000 euro.

Nummer 6: Royston Drenthe

Met een sprong van 3 miljoen euro komen we uit bij Royston Drenthe. Deze middenvelder vertrok in seizoen 2007 / 2008 bij Feyenoord en ruilde Rotterdam in voor Madrid. Hij leverde maar liefst 2014 miljoen euro op. Dit had er alles mee te maken dat hij bij Oranje een succesvol EK had gespeeld. Bij Real Madrid kon de Nederlander dit niet evenaren. Na voor zeven verschillende clubs te hebben gespeeld, besloot Drenthe in 2017 te stoppen met voetballen en te focussen op zijn muziek.

Nummer 5: Jordy Clasie

In seizoen 2015 / 2016 werd Jordy Clasie verkocht aan FC Southampton en ging hij de eerder vetrokken Pellè achterna. Voor Clasie werd wel 4 miljoen euro meer neergeteld. Met een aankoopsom van maar liefst 15 miljoen euro vertrok Clasie naar Engeland. Inmiddels is de Nederlander weer terug op eigen bodem. Tegenwoordig speelt hij voor AZ Alkmaar.

Nummer 4: Terence Kongolo

Twee seizoenen later werd Kongolo voor hetzelfde bedrag als Clasie verkocht aan Monaco. De nu 27 jaar oude speler had een succesvolle tijd achter de rug bij Feyenoord en was toe aan een nieuwe stap. Met zijn aankoopsom van 15 miljoen euro vertrok hij naar Monaco in Frankrijk. Sinds die transfer is Kongolo vaak gewisseld van team. Na zes ommezwaaien en soms nog hogere aankoopsommen zit hij nu goed bij FC Fulham.

Nummer 3: Rick Karsdorp

De rechtervleugelverdediger werd door trainer Fred Rutten verplaatst naar deze plek en ontpopte zich daar tot een ware sterspeler. Door deze ontwikkeling bij Feyenoord en zijn prestaties voor Oranje steeg zijn waarde dermate hard dat zij nieuwe club AS Roma hem voor 16 miljoen euro aankocht. Hier speelt hij nog steeds, met een contract dat in 2022 afloopt. De Nederlander heeft het in Italië goed naar zijn zin.

Nummer 2: Robin van Persie

Een echte Feyenoord held dat niet mag ontbreken in onze lijst is natuurlijk Robin van Persie. In 2004 maakte Robin van Persie vanuit Feyenoord de succesvolle overstap naar het Engelse Arsenal. Alhoewel Feyenoord de transfersom nooit officieel heeft prijsgegeven, werd door de BBC gemeld dat Robin van Persie destijds de overstap maakte voor een bedrag van 2,3 miljoen pond (3,5 miljoen euro).

Nummer 1: Dirk Kuyt

Er kan er maar een de winnaar zijn. En dat is voor Feyenoord echt Dirk Kuyt. Hij werd sterspeler voor Feyenoord toen hij in de kampioenswedstrijd een hattrick maakte tegen Heracles Almelo, maar wist ook voor Oranje het nodige spektakel neer te zetten. In Liverpool zaten ze wel te wachten op het talent van Kuyt en telden maar liefst 18 miljoen euro voor hem neer. Dit maakte hem de duurste Feyenoord transfer ooit. Hoewel de transfer plaats vond in het seizoen van 2006 / 2007, is zijn record afkoopsom nog nooit overtroffen. Na Liverpool en Fenerbahce keerde Kuyt toch nog terug naar Feyenoord, waar hij in 2017 zijn carrière als professionele voetballer beëindigde. Hij kwam voor een seizoen nog terug bij de Quick Boys, om daar op zijn 38e voorgoed te stoppen met voetballen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement

Must See

More in Football