Connect with us

Nieuws

FC Dordrecht en Feyenoord bevestigen officiële samenwerking

Feyenoord en FC Dordrecht hebben officieel bevestigd dat ze een samenwerking aangaan. Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, heeft dit vrijdagmiddag bevestigd tegenover RTV Dordrecht.

Nieuwe alliantie

Met de nieuwe alliantie zullen er volgend seizoen minimaal vier spelers van Feyenoord worden verhuurd aan FC Dordrecht. Bovendien zal Mark Ruijl vanuit Feyenoord een rol spelen bij het samenstellen van het team onder leiding van trainer Michele Santoni. Ruijl, hoofdscout van Feyenoord, krijgt de verantwoordelijkheid over de scouting en techniek van de huidige nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie.

Dordrecht hoopt naast de huurlingen ook gebruik te kunnen maken van het scoutingssysteem van Feyenoord. Leon Vlemmings, die momenteel als manusje-van-alles fungeert bij Dordrecht, geeft aan: “Feyenoord heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat ze grote stappen hebben gezet met hun scouting. Ze hebben op basis van een bepaalde filosofie een nieuwe, professionele wind laten waaien. Als we daar gebruik van kunnen maken, kan het een prachtig verhaal worden.” Dankzij de samenwerking hoopt FC Dordrecht ook zelf spelers aan te trekken die volgend jaar te bewonderen zullen zijn op de Krommedijk.

De samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht betekent dat er vanaf het komende seizoen geen spelers van Feyenoord elders in de Keuken Kampioen Divisie verhuurd zullen worden. De Zeeuw voegt hier echter aan toe: “Wij zijn wel de eerste keuze, maar als onze selectie compleet is, zou het ook onzinnig zijn als er niemand van Feyenoord elders kan spelen.”

Advertisement

Must See

More in Nieuws