Connect with us

Nieuws

Vrijspraak voor Feyenoord en Van den Herik

Een rechtbank in Rotterdam heeft Feyenoord vrijgesproken wegens beschuldigingen van belastingontduiking en fraude. De aanklagers vroegen om een ​​boete van € 1,1 miljoen en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden voor voorzitter Jorien van den Herik.

Feyenoord en Van den Herik werden vervolgd omdat ze naar verluidt verborgen signeerkosten hadden betaald bij de overboekingen van Vidmar, Gyan en Allotey. Over dergelijke vergoedingen moet inkomstenbelasting worden betaald. Feyenoord heeft altijd beweerd één bedrag te hebben betaald aan de clubs van de spelers. Wat de clubs vervolgens op basis van eerdere afspraken aan deze spelers betaalden, is niet het probleem van Feyenoord. Rechter Goossens ging in op die redenering.

“Onder die omstandigheden is de rechtbank van mening dat eventueel verschuldigde belastingen betaald moeten worden door de ontvangende club (Standard Luik) en niet door Feyenoord”, oordeelde de rechter.

Het is voor het eerst dat de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingseenheid) een rechtszaak verliest tegen een voetbalclub over belastingontduiking. De advocaten van Feyenoord waren opgetogen over de uitspraak van de rechters en dat gold ook – zichtbaar – Jorien van den Herik: “Maar we hebben altijd gezegd dat we niets fout hebben gedaan.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement

Must See

More in Nieuws